Kärl-/hårborttagning

Nålepilaion- Diatermi-Permanet hårborttagning

Hur går behandlingen till?

Vid behandlingen förs en tunn nål ner i hårsäcken. Högfrekvent växelström slås på till nålens spets och värmen skadar hårsäcken så att hårstrået inte kan växa ut igen. Behandlingen tar lite tid eftersom varje hårsäck måste behandlas var för sig: Eftersom håret växer i olika växtfaser, (tillväxtfas, vilofas, övergångsfas ) så kan det hända att man kan få bränna samma hårsäck mer än en gång eftersom håret måste vara i tilväxtfasen för att hårsäcken skall kunna koaguleras. Detta är en klassisk och effektiv metod som vanligen används på mindre områden där hårväxten inte är så tät, till exempel ansikte, haka, hals, överläpp, ögonbryn och runt bröstvårtor. Metoden används även för att ta bort hårstrån som saknar pigment och på områden där IPL inte ger resultat. Diatermi har under många år visat sig vara en bra och effektiv metod att ta bort alla typer av hår permanent (hårborttaging med IPL och Laser är inte alltid effektiv hårborttagning eftersom den inte fungerar på alla hårtyper, fungerar endast på pigmenterade hår, ipl kan inte heller användas på de som har solat eller har en mörkare hudtyp, då det finns risk att det befintliga pigmentet i huden blir mål för ipl-ljuset och kan därmed förstöras permanent). Diatermi kan användas på både tunna ljusa vellushår och tjocka hårstrån oberoende av färg eller hudtyp. Tiden som det tar för ett hårstrå att börja växa tills det dör av och ramlar varierar väldigt mycket beroende på vart det är på kroppen. T.ex. håret på huvudet kan växa upp till 7 år medan ögonbryn eller ögonfransar hårstrån slutföra cykeln inom bara några veckor! När håret är i sin tillväxtfas (växtfas-anagen fas) är behandlingen mest effektiv. En mycket tunn nål, som är kopplad till en diatermi apparat förs ner i hårsäcken och värmen som skapas av växelströmmen koagulerar/förstör sedan hårroten permanent så att håret inte kan växa tillbaka igen. Dock så befinner sig inte alla hårstrån i den ”växande fasen” vid tidpunkten av behandling och vissa hårstrån kommer sannolikt att vara i deras ”övergångs fas" (katagen fas) eller i "vilande fasen (telogen fas), vilket gör att behandlingen bör upprepas var 2-4 vecka för att behandlingen skall bli så effektiv som möjligt, och för att hårstrået inte skall hinna gå till övergångsfas innan det hinner brännas igen. Vid mycket hårväxt kan man dela upp epilerigen i olika områden i ansiktet och göra överlappande behandlingar på olikaområden.

Hur lång tid tar det innan hårväxten försvinner?

Detta är väldigt induviduellt, och det går inte att säga hur lång tid det kommer att ta. Det beror på hur tätt man går och epilerar samt hur mycket hår det finns att epilera osv. Under tiden man går på epilation skall man inte rycka bort hårstrån själv hemma då den ökade cirkulationen i området kan göra att närliggande tunna vellushå kan börja växa. Det är bättre att klippa hårstråna då.

Vad är orsaken till ökad hårväxt?

Orsakerna till ökad hårväxt är många. Nästan alltid så finns det en koppling mellan överproduktion av manliga hormon (androgener) och ”manlig” behåring hos kvinnor. Hirsutism är namnet på det kliniska tillståndet när kvinnor utvecklar manlig behåring i ansikte och på kroppen. Att ha väldigt mycket hår på både kropp och ansikte som kvinna är ofta ofarligt när man talar om den fysiska hälsan, men kan ha allvarliga konsekvenser på den psykiska hälsan. Problemet uppstår ofta vid en hormonrubbning i samband med pubertet, graviditet, klimakteriet eller symptom vid sjukdom.Biverkningar?Diatermi kan ge tillfälliga pigmentförändringar i huden som försvinner efter ett tag. Man ska inte utsätta huden för direkt solljus de närmaste dagarna efter behandlingen. Det kan uppstå mindre ärrbildningar vid hög strömstyrka eller hos en person med ömtålig hy. Det är med andra ord viktigt att du försäkrar dig om att behandlaren kan sin sak.Gör behandlingen ont?Den upplevda smärtan varierar självklart mellan individer men är också starkt beroende utav vilket område som behandlas. Nervtäta områden så som överläpp upplevs ofta som smärtsamma. Därför är det vanligt att kunder använder bedövningskrämer inför behandling som t.ex. Emla, vilket finns att köpa på apoteket. Det går utmärkt att komma 30-60 min innan behandling och sätta sig med Emla i väntrummet och njuta av kopp espresso eller tee!

Våra epileringsbehandling börjar alltid med en kostnadsfri konsultatio där vi tar hänsyn till om det är lämpligt att epilera. Vi tar hänsy till sjukdomstillstånd, medicineringar, mm och så diskutera vi fram en behandlingsplan som passar dig.

Vill du veta mer så hör gärna av dig till oss: Ring oss på tel 042/290900, maila oss på info@angelique.se, eller kom in till oss på Karl X Gustavsgatan 58 i Helsingborg.

Priser:
10 minuter 250 kr
15 minuter 350 kr
30 minuter 500 kr
60 minuter 700 kr

Borttagning av ytliga blodkärl, Telangiektasier

Vad är telangiektasier?

Telangiektasier är permanent utvidgade kapillärer, dvs de allra minsta blodkärlen vi har i kroppen har blivit utvidgade.
Orsaker:
Ofta okända, men telangiektasier kan ses vid ålder, rosacea, solskadad hud,efter strålbehandling, som biverkan till lokala steroider, p-piller och graviditet, de kan även uppstå vid yttre påfrestningar, tex vi stora temperaturskillnader mellan värme och kyla. 

Hur går behandlingen till?

Vi utför diatermi dvs elektrokoagulation av kärlen. Vi koagulerar kärlen genom att vi nuddar kärlen med en liten nål som koagulerar kärlet och resultatet kommer omedelbart, det röda kärlet försvinner. Behandlingen är väldigt effektiv och är relativt smärtfri. För mer information och tidsbeställning hör av er till oss.

Pris: 

Näsa 20 min 300 kr
Näsa+ kinder 30 min 500 kr